Rondkomen van je hobby én je kinderen kunnen naar school

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Boeren, winkeliers en andere ondernemers in ontwikkelingslanden hebben niet altijd de middelen om een investering te doen. Voor een financieel duwtje in de rug kunnen ze aankloppen bij een van de microfinancieringsinstellingen van Oikocredit. In deze aflevering: Madeline Poclis uit de Filipijnen.

Naam: Madeline Poclis
Leeftijd: 51
Soort bedrijf: Winkeltje met eigen haakwerk
Ontvangen lening: 95 euro (5000 pesos)
Aanschaf: Materialen voor haakwerk en frisdrank voor verkoop

Grote dromen, kleine dromen. Dromen doen we allemaal weleens. De een droomt van een nieuw huis, een ander van het maken van een bijzondere reis en weer een ander droomt van een carrièreswitch. Zo ook de Filipijnse Madeline Poclis. Haar hele leven droomde ze al over het starten van haar eigen onderneming. En, als ze het zichzelf toe liet, durfde Madeline zelfs te dromen over het combineren van eigen bedrijfje met haar hobby – het verkopen van haar eigen, handgemaakte haakwerk.

Jaren geleden zette de ondernemende Filipijnse voorzichtig haar eerste stappen in het realiseren van haar grote droom. Op straat verkocht ze eigengemaakt haakwerk. Helaas leverde het niet genoeg op voor haar gezin. Want rondkomen in de Filipijnen is voor veel mensen al een uitdaging an sich, maar rondkomen met kinderen is nog uitdagender. Madeline droomt namelijk niet alleen voor zichzelf, maar voornamelijk voor haar kinderen: “Dat je kinderen het beter krijgen dan jijzelf, dat is toch de droom van iedere ouder?”

Rondkomen is voor veel mensen al een uitdaging, maar rondkomen met kinderen is nog uitdagender

Onlangs kwam Madeline Poclis gelukkig weer dichter bij haar droom. Door een lening kon de creatieve Filipijnse materialen kopen voor haar haakwerk. Daarnaast kon ze nog meer goed-verkopende producten inkopen, zoals frisdranken. En dat werkte! Want inmiddels verkoopt Madeline haar producten niet meer op straat, maar is ze de trotse eigenaresse van haar eigen winkeltje. In het huis van haar nicht verkoopt ze haar spullen. Zo is haar droom, een eigen onderneming in het verkopen van haakwerk, werkelijkheid geworden. Madelines gezin kan nu financieel goed rondkomen. Of haar dromen hier ophouden? Zeker niet: “Mijn grote droom is nu dat mijn kinderen, na het afronden van hun opleiding, ook hun eigen onderneming starten!” 

Dit blog is onderdeel van een samenwerking tussen Oikocredit en OneWorld over microfinancieren.
Lees hier deel 1: pronken met een blauwe duim in Cambodja

Lees hier deel 2: Beatrices eigen droom laat de dromen van anderen uitkomen
Meer lezen over beleggen in armoedebestrijding? Lees dan dit artikel.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons