Rondetafelconferentie “Marokko & Remittances: kansen voor ontwikkeling”

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Achtergrond 

In totaal ontvangt Marokko jaarlijks ruim 4 miljard aan geldovermakingen van de Marokkaanse diaspora. De particuliere giften die Marokkanen overmaken, ook wel remittances genoemd, zijn een bron van armoedeverlichting en economische groei. Om beter inzicht te verkrijgen in de trends, de toekomstperspectieven en het ontwikkelingspotentieel van deze remittances, liet het Marokko Fonds in 2008/09 een (literatuur)studie uitvoeren. De studie heeft geresulteerd in een rapport dat op 25 november wordt gepresenteerd en waarvan de aanbevelingen dienen als input van de rondetafelconferentie.

 

Kansen voor de toekomst van Marokko

De vragen die tijdens de conferentie aan bod komen zijn divers én uitdagend. Hoe kunnen de remittances zo optimaal mogelijk bijdragen aan de ontwikkeling van Marokko? En wat voor kansen bieden remittances voor de toekomst? Hoe creëer je bewustwording voor het ontwikkelingspotentieel van migratie bij nieuwe generatie Marokkanen? Dit zijn vragen die aan bod komen in drie interactieve rondetafels. Experts uit de ontwikkelings- en financiële sector, wetenschap en civil society laten hun licht schijnen op deze onderwerpen en geven hun visie op elk van de drie rondetafels.

 

De rondetafelconferentie is bedoeld voor migranten-, microfinanciering- en ontwikkelingsorganisaties, academici, banken, beleidsmakers en verder iedereen die interesse heeft in de ontwikkeling van Marokko. Het doel is om tot actiegerichte resultaten te komen waarmee het ontwikkelingspotentieel van remittances naar Marokko volop kan worden benut.

 

Meld u aan!

Via deze link kunt u zich aanmelden voor de rondetafelconferentie en aangeven aan welke rondetafel sessie u participeert en of u deelneemt aan de (inloop)lunch. Meer informatie over het programma: zie www.marokkofonds.nl of bel 020- 471 50 77.

 

Locatie: de Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 (t.o. Leidseplein) te Amsterdam

 

Bereikbaar: OV, halte Leidseplein, tram 1,2,5,7 en 10. Zie ook: www.bereikbaaramsterdam.nl

 

Tijd: 13:00 – 17:30 (met inlooplunch van 12:00 tot 13:00)

http://www.marokkofonds.nl/

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons