Repareren is het nieuwe recyclen

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Elf kerngedachten, verenigd in het ‘Repair Manifesto’, weerspiegelen de filosofie die aan de basis ligt van dit project. Regel 1: Gun je producten een langer leven en gooi dingen niet onnodig weg. Voor diegene die zich geen raad weten met schaar, lijm, striptang of ijzerdraad, is er de mogelijkheid om langs te gaan bij de tentoonstelling van het platform. Hier staan gereedschap en de hulp van ontwerpers en andere creatieve geesten tot je beschikking om je bij te staan in je reparatieproces.

Festivals
Ook kun je deze zomer op verschillende festivals terecht voor quick fixes op kapotte spullen bij de vrolijke Repair Road Show. Het road show-team repareert alles wat zoal op een festivalterrein te vinden is: van gescheurde tassen, riemen en andere kledingstukken tot picknicklakens en gebroken tentstokken. Wil je thuis zelf aan de slag, dan biedt het pakketje ‘wol plamuurkit’ of de ‘paraplu-repair set’ misschien wel uitkomst. De Parade in Amsterdam is de volgende stop van de tour.
 

Geënthousiasmeerd door dit verhaal? Ga dan nu zelf aan de slag en stuur je creatiefste, indrukwekkendste, meest humorvolle reparatie in voor de Most Remarkable Repair Contest. Of het nou een scheur in je picknicktafel, een op holgeslagen toaster of een totale crash van je mobiele telefoon betreft, als jij het met liefde en aandacht gerepareerd hebt is dat reden om mee te doen aan de wedstrijd. Stuur voor 14 augustus een foto van het product naar info[at]platform21.com.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons