Redactioneel

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
MyWorld magazine is nieuw en gemaakt voor ons. Voor wie zich actief inzet voor een fatsoenlijke wereld. Voor vrijwilligers die kleinschalige projecten uitvoeren met mensen in Indonesië. Voor scholieren die actie voeren tegen bloedmobieltjes uit Congo. Voor kerkgroepen die geld inzamelen tegen de honger in Somalië. Voor ondernemers die hun kennis delen met collega’s in…

MyWorld magazine is nieuw en gemaakt voor ons. Voor wie zich actief inzet voor een fatsoenlijke wereld. Voor vrijwilligers die kleinschalige projecten uitvoeren met mensen in Indonesië. Voor scholieren die actie voeren tegen bloedmobieltjes uit Congo. Voor kerkgroepen die geld inzamelen tegen de honger in Somalië. Voor ondernemers die hun kennis delen met collega’s in Bolivia.

Deze tijd lijkt ons niet goed gezind. Lawaaimakers blazen en foeteren op ontwikkelingshulp, op medeleven en op inzet voor mensen elders ter wereld. Maar de lawaaimakers krijgen steeds meer tegenspel. Nederlanders zijn in steeds grotere getale overtuigd dat alle mensen, waar zij ook wonen, recht hebben op een waardig leven. En steeds meer mensen zetten zich voor hen in.

Wij blazen en foeteren niet. Wij steken de handen uit de mouwen. En wij verdienen steun, goede informatie en adviezen om ons werk nog beter te doen. Wij verdienen ook een kritische spiegel op ons werk. Want wie zich inzet voor anderen, draagt de verantwoordelijkheid om dat zo goed mogelijk te doen.

MyWorld is er voor ons. Zo buigt dit nummer zich over de beschuldiging dat onze inzet voor anderen niet meer is dan verkapt egoïsme. En het onderzoekt hoe we ontwikkelingsprojecten kunnen koppelen aan bedrijvigheid.

MyWorld is een uitgave van NCDO en Wilde Ganzen. Wilde Ganzen steunt mensen in ontwikkelingslanden die zelf initiatieven nemen om de armoede te bestrijden. Dat doet zij samen met duizenden betrokken Nederlanders. NCDO zet zich in om het publieke bewustzijn over internationale samenwerking te vergroten en adviseert mensen en organisaties bij het opzetten van activiteiten in Nederland en in het Zuiden.

De redactie van MyWorld is in handen van IS en het Wereldpodium. Het blad verschijnt eens per kwartaal bij IS. Vanzelfsprekend is MyWorld te vinden op internet. Praat mee, denk mee en doe mee op www.myworldmagazine.nl. Graag tot ziens!
MIRJAM VOSSEN

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons