Publicaties

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
12_publicaties

Hivos bestaat veertig jaar en heeft zichzelf getrakteerd op een geschiedschrijving van de organisatie. Het lijvige boekwerk laat zien hoe de humanistische organisatie haar tijd soms ver vooruit was. Zo werd in 1971 het zogenaamde Leningenfonds opgericht, iets wat in die tijd nog volstrekt ongebruikelijk was maar nu algemeen bekend staat onder de noemer 'microkredieten'. Het soepel geschreven boek biedt bovendien een kijkje achter de schermen van een van de grote ontwikkelingsorganisaties. De auteurs Frans Bieckmann en Ellen Lammers beschrijven hoe lastig het voor Hivos was om mee te gaan tellen naast de grote drie ICCO, Novib en Cebemo.
Frans Bieckmann en Ellen Lammers, Hivos! 1968-2008, Een onvoltooide geschiedenis: van hulp naar andersglobalisme, 312 p., isbn 9789053306314, 19,90 euro

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in samenwerking met de stichting onzeWereld veertien schrijvers, waaronder jonge promovendi en beleidsmakers, opdracht gegeven een 'prikkelend essay' te schrijven over thema' s rond internationale samenwerking. Deze bijdragen zijn nu gebundeld en in boekvorm verschenen.
Heilige Huisjes: Anders kijken naar internationale samenwerking is kosteloos aan te vragen via dco-oc@minbuza.nl.  

Duncan Green, hoofd onderzoek van Oxfam Great Britain, is auteur van From Poverty to Power. Green stelt dat het tijd is voor een 'new deal'. Die moet zorgen voor een radicale herverdeling van macht, kansen en inkomens, wil er echt wat veranderen aan armoede, ongelijkheid en de milieuproblemen in de wereld.
Duncan Green , From poverty to power, How active citizens and effective states can change the world, 522 p., isbn 9780855985936, 20 euro

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons