Postcode Loterij op 3e grootste weldoener ter wereld

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
De Nationale Postcode Loterij is de derde grootste private geldgever aan goede doelen in de wereld. Dat maakte City A.M., een Brits dagblad voor de zakenwereld in Londen, eind vorig jaar bekend. City A.M. publiceerde een top 20 van de grootste private donoren ter wereld. Op nummer 1 staat de Bill & Melinda Gates Foundation. De…

De Nationale Postcode Loterij is de derde grootste private geldgever aan goede doelen in de wereld. Dat maakte City A.M., een Brits dagblad voor de zakenwereld in Londen, eind vorig jaar bekend. City A.M. publiceerde een top 20 van de grootste private donoren ter wereld. Op nummer 1 staat de Bill & Melinda Gates Foundation. De grootste filantropische organisatie ter wereld heeft een vermogen van 37,4 miljard dollar en gaf in 2010 2,6 miljard dollar aan goede doelen. De foundation financiert projecten op het gebied van gezondheidszorg, landbouwontwikkeling en onderwijs.

Op de derde plek staat Novamedia/Postcode Loterijen, de holding van de Nationale Postcode Loterij. Ook de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij horen tot deze groep. De missie van Novamedia/Postcode Loterij is om over de hele wereld loterijen te organiseren die geld ophalen voor het goede doel. Zij is behalve in Nederland ook in het Verenigd Koninkrijk en Zweden actief met het format van de Postcode Loterij. Daar werven de “People’s Postcode Lottery” en de “Svenska PostkodLotteriet” fondsen voor goede doelen.

In Nederland schenkt Novamedia/Postcode Loterijen 50% van haar omzet aan goede doelen.  In 2010 was dat 400 miljoen euro. Het geld ging naar een groot aantal goede doelen, waaronder Unicef, ICCO, Amnesty International en het Rode Kruis. Novamedia/Postcode Loterijen was de enige Nederlandse donor in de top 20. Alle andere weldoeners waren Engels of Amerikaans.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons