Achtergrond

Politieke onrust houdt aan in Bangladesh

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Achttien doden op de dag van de verkiezingen, benzinebommen en andere geweldsincidenten. De verkiezingen in Bangladesh verliepen niet zonder slag of stoot. Analisten vrezen economische sancties voor het land.

Het is politiek zeer onrustig in Bangladesh. In aanloop naar de verkiezingen van afgelopen zondag  zijn er meer dan honderd mensen gedood, meldt Reuters. De oppositiepartij BNP had de verkiezingen geboycot en kiezers opgeroepen om niet te gaan stemmen. Op de dag van de verkiezingen zelf werden 18 mensen gedood bij verschillende incidenten. Een woordvoerder van Verenigde Staten heeft de regering van Bangladesh opgeroepen om nieuwe, vrije verkiezingen te houden.

Analisten vrezen voor economische sancties voor het Aziatische land, wanneer de onrust aan blijft houden. Bangladesh staat vooral bekend om haar kledingindustrie. Bij elkaar vormen alle t-shirts en spijkerbroeken tachtig procent van de jaarlijkse export van het land en gaat een groot deel van de kledinggarderobes naar Europa. De huidige politieke spanningen remmen volgens de Wereldbank de economische vooruitgang. Het land moet daarnaast hard werken aan het verbeteren van de werkomstandigheden en daarmee het imago van de kledingindustrie, na het instorten van de textielfabriek Rana Plaza in 2013.

 

Bekijk hier de reportage van Al Jazeera:

[[{“fid”:”23352″,”view_mode”:”default”,”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Violence overshadows Bangladesh polls”,”class”:”media-element file-default”}}]]

 

Beeld: Orangeadnan.
 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons