Play it fair en kies voor duurzaamheid!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Dagelijks sterven 25.000 mensen van de honger. Dat is een persoon per 3,5 seconde. Daarbovenop hebben 854 miljoen mensen niet genoeg te eten om een menswaardig leven te leiden. Als gevolg van de hoge voedselprijzen in 2007 zijn nog eens 50 miljoen mensen ondervoed geraakt. Toch is er op de wereld meer dan voldoende voedsel beschikbaar voor iedereen. De oplossing ligt bij eerlijke handelsovreenkomsten en eerlijke producten. Kortom; eat fair, beat hunger!

play it fair2
foto: Fairfood

Weet jij dat je oneerlijke handel kunt bestrijden in de supermarkt? Speel het spel Schappen Knallen en ontdek hoe! In een virtuele supermarkt kun je foute produkten uit de supermarktschappen gooien. Die artikelen zijn te herkennen aan hun rode kleur. Met deze online game wil Fairfood jou er op een luchtige manier bewust van maken dat je ook in de echte supermarkt kunt kiezen voor duurzaamheid en dat je dus een verschil kunt maken!

Bij de Fairfood Foodguide kan je checken welke producten in de supermarkt ‘eerlijk’ en welke ‘fout’zijn.

Gooi op je vrienden!
Je kunt het spel spelen met al je Hyves-vrienden. Wil je ‘afrekenen’ met een vriend of vriendin op Hyves? Plaats dan zijn of haar profielfoto op de foute produkten. Die persoon
ontvangt automatisch een mail waarin hij/zij wordt uitgedaagd het spel ook te spelen en de persoon die hem heeft omgegooid ‘terug te pakken’, wat leidt tot een sneeuwbaleffect!

Dus; Play it fair en knal die foute producten uit het schap!

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons