Partin groeit met 30 procent

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Partin, branchevereniging voor particuliere initiatieven, is het afgelopen jaar met dertig procent gegroeid. De organisatie telt nu 248 leden die samen een omzet hebben van 25 miljoen euro. Dat maakte Partin-voorzitter Lucy Engelen bekend tijdens de jaarlijkse Partindag op 30 november in Amersfoort.  De brancheorganisatie telt zes vrijwillige bestuursleden en één betaalde kracht, die zich…

Partin, branchevereniging voor particuliere initiatieven, is het afgelopen jaar met dertig procent gegroeid. De organisatie telt nu 248 leden die samen een omzet hebben van 25 miljoen euro. Dat maakte Partin-voorzitter Lucy Engelen bekend tijdens de jaarlijkse Partindag op 30 november in Amersfoort. 

De brancheorganisatie telt zes vrijwillige bestuursleden en één betaalde kracht, die zich samen inzetten om kleinschalige ontwikkelingsorganisaties een stem en een gezicht te geven. Het afgelopen jaar lanceerde Partin de website ‘kleine goede doelen‘, waarop  kunnen organisaties kunnen laten zien wat ze met hun projecten bereiken. Daarnaast stimuleert Partin organisaties om de handen ineen te slaan. Zo deden 90 organisaties via Partin één gezamenlijke aanvraag voor de PostcodeLoterij. “In je eentje kun je nooit aan de voorwaarden voor zo’n grote aanvraag voldoen”, aldus Lucy Engelen, “maar samen kunnen we het wel.”

Een belangrijk onderdeel van het werk is politieke lobby. Zo was Partin actief betrokken bij de discussie over de ANBI-regels voor goede doelen, die vanaf 1 januari 2014 worden aangescherpt. Lucy Engelen toont zich tevreden met het resultaat, maar waarschuwt dat we nog niet achterover kunnen leunen: extra regels en keurmerken voor filantropische instellingen zijn op komst. “Veel voorstellen die nu op tafel stellen hoge eisen aan transparantie en meetbaarheid”, aldus Engelen, die vreest dat veel kleine ontwikkelingsorganisaties daar niet aan kunnen voldoen. “Men moet zich realiseren dat het vrijwilligersorganisaties zijn.” Politieke lobby blijft dus hard nodig, aldus Engelen, ‘want dit gaat ons allemaal aan.”

De Partindag, georganiseerd in samenwerking met Wilde Ganzen, was met 140 deelnemers helemaal volgeboekt. MyWorld-projectleider ErnstJan Stroes deed via MyWorld.nl verslag, dat u hier kunt nalezen. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons