Parasol met zonnepanelen verlicht bedevaart naar Mekka

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Een parasol die niet alleen bescherming biedt tegen de felle zon, maar ook zonlicht omzet in elektriciteit is de nieuwste accessoire voor moslims op bedevaart naar Mekka.

Om aan hun religieuze plichten te voldoen, gaan veel moslims op bedevaart naar Mekka in Saudi-Arabië. Een intensieve reis waarbij de parasol vaak als bescherming tegen de zon wordt gebruikt. Door kleine zonnepanelen op de parasol aan te brengen, kan het een uitkomst brengen voor lege telefoons en andere elektronische apparaten. 

Gps en ventilator

Maar deze 'slimme parasol' kan veel meer. Het heeft ook een zaklamp, een ingebouwd navigatiesysteem – zodat reizigers gemakkelijk bij elkaar kunnen blijven en weten welke richting ze op moeten – en een ventilator waardoor iedere reiziger het hoofd koel kan houden.

De makers van de parasol hopen snel een sponsor te vinden die wil investeren in de parasol, zodat het product binnenkort voor iedereen te koop is. 

[[{“fid”:”50233″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“style”:”height:270px; width:480px”,”class”:”file-default media-element”}}]]

Lees meer over deze speciale parasol via The Express Tribune.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons