Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Word vriend van OneWorld

Verandering begint bij bewustwording! Daarom zetten wij ons dagelijks in voor onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld. Soms onderzoekend, soms activerend maar altijd constructief en oplossingsgericht.

Steun onze missie, draag bij aan een eerlijke en duurzame wereld!

  • Verhalen die ertoe doen, van mensenrechten tot duurzaamheid
  • Ontvang het magazine: print en/of digitaal
  • Word onderdeel van de grootste eerlijke, duurzame community van Nederland
Ja, ik word vriend (€4/maand)

Voordat je verder leest...

Met onze onafhankelijke verhalen dragen we bij aan een eerlijke, duurzame wereld. We doen niet aan betaalmuren, maar goede journalistiek kost tijd en geld en daarom hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
Ik lees eerst het verhaal verder

Tamimi werd gearresteerd nadat een filmpje van haar op internet verscheen. In het filmpje was te zien hoe zij twee Israëlische soldaten van het erf van haar familie in Nabi Saleh probeert te slaan; het dorp op de Westelijke Jordaanoever wordt al jaren door Israël bezet. Kort voordat Tamimi uithaalde, hadden diezelfde soldaten haar 14-jairge neef in zijn gezicht geschoten. Hij overleefde het incident ternauwernood. Inmiddels wordt Tamimi gezien als symbool van het verzet tegen de Israëlische bezetting van Palestina.

De demonstranten wilden ook dat de Nederlandse regering zich uitspreekt: De stichting Diensten Onderzoek Centrum Palestina (DocP) berekende dat er momenteel meer dan 320 Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenissen vastzitten. Volgens DocP probeert Israël met hun detentie het Palestijnse verzet te breken, door de ouders het zwijgen op te leggen en het toekomstperspectief van nieuwe generaties af te nemen. Dat is overigens niet nieuw. Sinds 2000 zijn ruim tweeduizend Palestijnse kinderen door Israël gedood en werden tienduizend kinderen opgepakt en berecht. Israël is het enige land ter wereld dat kinderen door militaire rechtbanken laat berechten.

Op 13 februari begint het proces van Tamimi. Ze staat dan terecht voor een militaire rechtbank en moet zich verdedigen tegen twaalf aanklachten.

Protest
Beeld door: Fleur van Munster
Man protesteert
Beeld door: Fleur van Munster
Gaza on my mind
Beeld door: Fleur van Munster
Man protesteert
Beeld door: Fleur van Munster

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
bewl3-0735

Jacolijn Groesbeek

Jacolijn (1997) studeert journalistiek en heeft een passie voor schrijven en fotografie. Onderwerpen als mode, mensenrechten en …
Profielpagina
670

Fleur van Munster

Stagiair, fotograaf en beeldredacteur. Ze studeerde eerder pedagogische wetenschappen in Nijmegen.
Profielpagina