Oxfam Novib stopt met financiering kleinschalige projecten

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Het Linkis/Oxfam Novib subsidieloket sluit op 1 juni zijn deuren. Bij dit loket kunnen Nederlandse organisaties aankloppen voor advies over en financiering van een kleinschalige ontwikkelingsproject. Het loket financiert ook projecten in Nederland gericht op wereldburgerschap. Bezuinigingen en een gewijzigde koers zijn volgens Oxfam Novib de aanleiding om het Linkis/Oxfam Novib te sluiten. Foto: Neo…

Het Linkis/Oxfam Novib subsidieloket sluit op 1 juni zijn deuren. Bij dit loket kunnen Nederlandse organisaties aankloppen voor advies over en financiering van een kleinschalige ontwikkelingsproject. Het loket financiert ook projecten in Nederland gericht op wereldburgerschap. Bezuinigingen en een gewijzigde koers zijn volgens Oxfam Novib de aanleiding om het Linkis/Oxfam Novib te sluiten.

Foto: Neo Ntsomo/Oxfam Novib

Linkis/Oxfam Novib bestaat sinds 2004. Het loket maakte onderdeel uit van linkis.nl, een samenwerkingsverband van NCDO, ICCO, Cordaid, Hivos, OxfamNovib en de Cossen. De functie van  linkis.nl is inmiddels overgenomen door de website MyWorld.nl. Via Linkis steunde Oxfam Novib de afgelopen jaren vele honderden initiatieven die een bijdrage leverden aan armoedebestrijding in het Zuiden en bewustwording in het Noorden.

“ In 2011 is Oxfam Novib een nieuwe weg in geslagen”, zegt woordvoerder Wim Stoffers in een schriftelijke toelichting. “Dit is voor een deel het gevolg van de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking, waardoor we ons programma in veel landen hebben moeten afbouwen. Daarnaast heeft Oxfam Novib besloten om naar het werkveld te gaan decentraliseren. Dit houdt in dat er veldkantoren worden geopend in landen waar Oxfam Novib werkzaam zal blijven.”

De nieuwe beleidskeuzes leidden tot het besluit om te stoppen met de financiering van kleinschalige ontwikkelingsprojecten van Nederlandse organisaties. De financiering van de activiteiten in Nederland op het gebied van wereldburgerschap gaat wel door. Zij zijn ondergebracht bij het bureau Global Link van Oxfam Novib.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons