Oproep: Park om de hoek

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Als elke Amsterdammer 28 stoeptegels uit de grond trekt en dit plekje groen maakt, dan komt er 200 hectare groen bij in Amsterdam. Dat zijn 400 voetbalvelden of 4 Vondelparken!

Groene ontmoetingsplekken
In elke buurt zijn er plekken die aantrekkelijk gemaakt kunnen worden. Het zijn de saaie pleintjes en kale entreezones in de openbare ruimte. Onder de naam Park om de Hoek willen we een groene beweging opzetten die met ons 20 plekken in de stad omtovert tot Parken om de Hoek. Denk aan een buurttuin, speelweide, moestuin, verticaal groen. Alles kan!

De Gezonde Stad en Stichting Postzegelparken slaan de handen ineen. Ons ideaalbeeld is een netwerk van Parken om de Hoek in Amsterdam!

Iedereen is een stadmaker
Om Park om de Hoek tot een succes te maken zijn meer stadmakers nodig. Tenslotte heeft iedereen belang bij een duurzame stad! Lokale ondernemers investeren met het groen in een prettige wijk wat winkelend publiek aantrekt. Woningbouwverenigingen dragen bij aan het vergroten van de leefbaarheid, en bovendien zou de marktwaarde van het vastgoed wel eens kunnen stijgen. Grotere bedrijven die vanuit hun MVO-ambitie de connectie met de samenleving zoeken en zo bij willen dragen een de verduurzaming van hun stad, kunnen bijdragen met kennis, uren of middelen.

Doe mee!
Heb jij, samen met andere buurtbewoners, een idee voor een Park om de Hoek én wil je met dit idee aan de slag? Laat het ons weten! We verzamelen eerst alle ideeën en enthousiastelingen. Pas daarna kunnen we van start. Maak deel uit van de beweging en vul het aanmeldformulier in!

Wil je op een andere manier bijdragen? De Gezonde Stad nodigt alle bewoners, ondernemers, non-profitorganisaties en overheden uit om samen met ons Amsterdam groener te maken.

Meer weten of vragen? Neem contact op met onze projectleider Raksha Hoost via raksha@degezondestad.org of 06 83656635.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons