Achtergrond

Op reis naar Kenia, jij kunt het ook!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Ongeveer drie maanden geleden waren we nog op zoek naar een soort werkvakantie. We kwamen terecht bij www.millenniumtravels.nl. Deze organisatie biedt reizen aan naar verschillende delen van de wereld. Per reis staat er een millenniumdoel centraal. De millenniumdoelen zijn gesteld vanuit de overheid om vooruitgang te boeken op het gebied van onderwijs, gezondheid, armoede en milieu. Er zijn acht doelstellingen opgesteld om vooruitgang te boeken; de millenniumdoelen.

We zijn afgelopen zomer 2,5 week naar Kenia geweest met Millenniumtravels.
We gingen op reis met als thema: “eerlijke handel”. We hebben workshops uitgewisseld met een meidengroep in de sloppenwijken in Nairobi. We organiseerden workshops met als onderwerp: tekenen, solliciteren, fotografie, culturele spellen, EHBO cursus enzovoort. De meidengroep uit de sloppenwijken organiseerden ook activiteiten voor ons, zoals: huisbezoeken, spelletjes, samen koken, meemaken viering. Het was dus een culturele uitwisseling met veel interactie.

Naast de dagen in de sloppenwijk, zijn we meer bezig gegaan met het thema eerlijke handel door de NL ambassade te bezoeken. We hebben de ambassadeur zijn visie hierover gevraagd. Het blijft een complex onderwerp. Ook hebben we een fairtrade bloemenproducent bezocht. Dit bedrijf werd gerund door een Nederlandse manager en hij kon meer vertellen over de werkomstandigheden. Dit bedrijf zorgt naast werk ook voor huisvesting, verzorging gezin, dekking medische kosten en goede werkomstandigheden.

We hebben ook een aantal dagen meegelopen op een sieradenproject. Dit project is opgezet voor vrouwen zodat ze inkomsten hebben. De sieraden worden in NL verkocht: www.sieraden4life.nl
Dit project is redelijk klein en om het contrast te zien, hebben we een groot fairtrade sieradenbedrijf bezocht. Wederom werd de dekking van de medische kosten voor het personeel benadrukt.

We hebben veel geleerd van deze reis met als verblijfplek Nairobi, Kenia. Millenniumtravels biedt meerdere reizen aan die één van de millenniumdoelen als thema hebben. We weten dat er komend jaar weer nieuwe reizen aangeboden worden gedurende het jaar. Wie weet kun jij ook een keer mee op een Millenniumdoelen reis!
 

Groetjes,

 

Mark, Ewart en Els

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons