Ook moslima kan bij K3

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
“Blond, zwart, rood, dat is iconisch”, zei Studio 100-Baas Hans Bourlon vrijdag in het Vlaamse actualiteitenprogramma TerZake. “Net zoals dat Kabouter Plop een specifieke muts heeft.”

Auditie doen voor de nieuwe K3? Vul hier  het aanmeldformulier in.

Daarop vroeg presentator Lieven Verstraete:  “Als je dan toch vernieuwt, heb je er niet aan gedacht om een bijvoorbeeld een zwart meisje daarin op te nemen?” Op dat moment niet, antwoordde Bourlon, “Maar alle kleuren zijn mogelijk.”

Op de vervolgvraag of ook een moslimmeisje met hoofddoek een ‘K3’tje’ kan worden, was het antwoord: “We kijken eerst of een meisje graag kinderen ziet, twee of ze talent heeft.” K3 is in essentie een blanke meidengroep, aldus de presentator, terwijl Vlaanderen en Nederland veranderd zijn (sinds de oprichting in 1998). Bourlon: “In onze cast zul je waar mogelijk ook mensen van niet-Vlaamse herkomst terugzien, maar eerst kijken we naar talent.”

Rood, zwart, blond. Dat is iconisch, zoals Kabouter Plop een specifieke muts heeft

Traditionele moslimgezinnen
Eerder zei Bourlon in interviews dat een groep als k3 ‘misschien niet heel goed aan in traditionele moslimgezinnen’. Bij Terzake voegde hij daaraan toe: “30% procent van kinderen onder de zeven is van niet-Vlaamse komaf. Hoe bereik je die? Digitalisering is ook een probleem, versnippering. We zijn ermee bezig, maar het is niet makkelijk.”

Niet makkelijk? Hoezo? K3 zong het toch zelf al in 2000 in hun tophit ‘Alle Kleuren’:

Laat ons beloven samen te gaan leven
Waar het niks uit maakt of mijn purper,
Groen of blauw is,
Want voor ons drietjes is het om het even. 

[[{“fid”:”35035″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Alle Kleuren, videoclip uit 2000″,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Alle Kleuren, videoclip uit 2000″},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”K3 – Alle Kleuren”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]K3’s tophit ‘Alle Kleuren’ (2000): ‘Hand in hand, oog in oog, alle kleuren van de regenboog’

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons