Ook India zet nu vol in op zonne-energie

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Amper enkele dagen nadat bekend werd dat China de capaciteit aan zonne-energie wil verdrievoudigen, kondigt ook India massale investeringen aan. De nieuwe president Modi wil dankzij zonne-energie alle gezinnen in het land van stroom voorzien.

Ook de vorige Indiase regering had zichzelf tot doen gesteld om alle gezinnen van stroom te voorzien, tegen 2012. Maar momenteel moeten nog 400 miljoen Indiërs het zonder elektriciteit stellen.

De nieuwe president Narendra Modi maakt er meteen een prioriteit van. Elk Indiaas gezin moet tegen 2019 voldoende stroom hebben voor twee lampen, een zonne-oven en een televisie. Daarvoor rekent Modi vooral op zonne-energie, die volgens een woordvoerder "het potentieel heeft om de manier waarop we naar de energiemix kijken volledig te veranderen." De regering rekent ook op heel wat nieuwe banen.

ChinaDe Indiase beslissing volgt amper enkele dagen op het nieuws dat China de capaciteit aan zonne-energie zal verdrievoudigen tot 70 gigawatt in 2017. De nieuwe focus op zonne-energie moet China minder afhankelijk maken van steenkool. Mede door de vele steenkoolcentrales kampt het land immers met een ernstige, chronische luchtvervuiling. Het land is ook de grootste uitstoter van broeikasgassen ter wereld.

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons