Ooggetuige verslag van een buitenlandse in Zuid-Afrika

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Als vrijwilliger was hij al bij de ontwikkeling van de nieuwe NABUUR website betrokken en toen er een vacature voor lead webdeveloper ontstond, solliciteerde hij en werd hij NABUUR's nieuwste medewerker.

Hij vertrok er speciaal voor naar Nederland en liet voor acht maanden familie en vrienden achter. Echter, nadat hij goed en wel aan zijn nieuwe job was begonnen, braken de onlusten uit in Johannesburg en wakkerde de haat tegen buitenlanders aan.

In eerste instantie leek alleen Johannesburg doelwit, maar na een krappe twee weken barstte het geweld ook los in Kaapstad. Nu zit Frans hier en zijn partners en haar zoons daar. 

Via dagelijks contact per skype krijgt Frans een ooggetuige verslag van wat er gebeurt . En ondertussen houdt hij hier in Amersfoort de boel draaiende en zorgt hij er mede voor dat de nieuwe NABUUR (beta) site binnekort live kan gaan.  

Omdat wij, als collega's, deze manier van nieuwsberichten erg interessant vinden, hebben we Frans gevraagd zijn ervaringen dagelijk te delen via een blog, zodat iedereen die geinteresseerd is in een inside story over Zuid-Afrika mee kan delen en praten.

Volg Frans op www.nabuur.com/blog.

www.nabuur.com

www.nabuur.com/blog

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons