Ondernemende winnaars PI Award 2013

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Chance2Change, Bamboo Basics, Ten Foundation, AfriCAN foundation en BemBakery zijn de winnaars van de Cordaid PI Award 2013. De prijs werd afgelopen zaterdag uitgereikt tijdens de Cordaid Dag voor Particuliere Initiatieven in Seats2Meet in Utrecht. Elf kandidaten presenteerden hun project tijdens een korte pitch, waar de ondernemerskant van het project voorop stond. BambooBasics Madagaskar won…

BEM bakery

Chance2Change, Bamboo Basics, Ten Foundation, AfriCAN foundation en BemBakery zijn de winnaars van de Cordaid PI Award 2013. De prijs werd afgelopen zaterdag uitgereikt tijdens de Cordaid Dag voor Particuliere Initiatieven in Seats2Meet in Utrecht. Elf kandidaten presenteerden hun project tijdens een korte pitch, waar de ondernemerskant van het project voorop stond.

BambooBasics Madagaskar won in de categorie ‘Groen’. In Madagaskar is het door de grote ontbossing moeilijk en duur om goede huizen te bouwen. BambooBasics helpt om bamboemateriaal te verduurzamen en er bouwmateriaal van te maken. Afri-can Foundation in Kenia sleepte de prijs voor ‘Gezondheid’ in de wacht. Ze ontwikkelden een systeem voor herbruikbaar maandverband voor jonge meisjes. De prijs voor ‘Landbouw & Voedsel’ ging naar het BEM-bakery project van People2People Malawi (foto). Graanboeren, bakkerij en winkeliers werken samen om een rendabele onderneming op te zetten, waarvan de winst terugstroomt in de eigen gemeenschap.

Change2Change won de prijs voor ‘Onderwijs’ met zijn opleiding tot schoenmaker in Ghana. Via dit project krijgen jongeren de kans om een vak te leren.  De innovatieprijs, ten slotte, ging naar het paddenstoelenproject van Ten Foundation in DR Congo. Men verbouwt er paddenstoelen in huisjes, waardoor ze jaarrond kunnen worden geteeld. Zonnecellen op het dak moeten het project verder vooruit helpen. Aan de PI Award deden 147 organisaties mee.

Met dank aan Maarten Kuijpers.

Lees het ‘live’ verslag van de Cordaid PI Dag van ErnstJan Stroes via https://community.myworld.nl/post/thread/id/178991/network/215

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons