Achtergrond

Ondernemen Zonder Grenzen 2012 / Summer School

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Alternatief voor ontwikkelingssamenwerking? Ondernemen!
In ontwikkelingslanden zijn volop marktkansen. Door duurzame handel en investeringen hebben Nederlandse bedrijven direct en indirect positieve impact op de economie van ontwikkelingslanden. Economische ontwikkeling en armoedebestrijding gaan dan hand in hand.

Wat is Ondernemen Zonder Grenzen?
Een businessplan competitie voor Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Afrika, Azië of Latijns Amerika. Als deelnemer wordt u klaargestoomd om de stap over de grens te maken, want zonder een goed plan, zonder een netwerk en zonder financiering komt u als ondernemer niet ver. Daarom krijgt u feedback en coaching, maar wordt u ook in contact gebracht met serieuze investeerders. En u maakt natuurlijk kans op die €100.000 aan investering. Wilt u meedingen naar dit prijzengeld? De deadline voor het inleveren van uw bedrijfsplan is 30 september. Klik hier voor meer informatie.

Summer School
Aangezien het schrijven van een goed bedrijfsplan niet de makkelijkste klus is, biedt NCDO een Summer School aan waarin 30 ondernemers begeleiding krijgen uit verschillende hoeken om tot een goed resultaat te komen. Deze 9-daagse intensieve cursus, verdeeld over drie blokken van drie dagen, vindt plaats in the Hub Amsterdam. In de drie blokken komen de thema’s Actieplan, Partnerships en Financiering aan bod. De ondernemers gaan hier aan de slag onder begeleiding van onder andere de Universiteit Utrecht, Ernst & Young, en het BoP Innovation Center.

Op donderdag 09 augustus is er tussen 19:00 en 21:00 het Pro-Action Café bij the Hub Amsterdam. Het Pro-Action Café is een methode voor een betekenisvolle en effectieve conversatie in een peer to peer setting. De methode verhoogt je capaciteit tot effectievere acties in het najagen van goed werk. Deze sessies zijn gratis en toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Wij nodigen je hierbij dan ook uit om vooral langs te komen en mee te doen. Kijk hier voor meer informatie.

Initiatief
Ondernemen Zonder Grenzen is een initiatief van NCDO en BiD Network om Nederlandse ondernemers klaar te stomen voor hun eerste stappen over de grens. Ernst & Young en De Investeerdersclub zijn partners van de competitie.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons