Achtergrond

Okay Afrika!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
BLOG. Er wordt heel wat afgeschreven over de manier waarop Afrika in de Westerse media wordt gerepresenteerd. Achterhaald, neokoloniaal, etc. In plaats van daarover nog meer te zeiken, laat ik U nu eens een keer zelf kijken (en luisteren). Want er zijn enorm veel interessante en boeiende digitale links die laten zien dat Afrika veel meer is dan honger en kommer en kwel. Hier een lijstje van interessante Afrikaanse websites en blogs, die een bloeiend continent in beweging schilderen, dat even divers als inspirerend is. In woord, beeld en geluid. Enjoy!

1.OkayAfrica
www.okayafrica.com

Deze website wil de spirit vangen van een nieuwe generatie Afrikanen die opgroeit in een bloeiende explosie van kunst, muziek, film en mode. Het laat het nieuwe, trotse en kosmopolitische Afrika zien.

2. Afriorial
www.facebook.com/afrotorial

Een nieuws hub met Afrika-focus, dat Afrikaanse leiders, artiesten en denkers een platform geeft.

3. Africa is a Country
www.africaisacountry.com

De ironische naam van dit multimediale blog is een reactie op verroeste stereotyperingen over Afrika. Media, film, fotografie, van alles komt aan bod. Kritisch, intellectueel, en verfrissend!

4. Pambazuka News
www.pambazukanews.com

Pambazuka betekent opkomst in Swahili, en is een webforum voor sociale rechtvaardigheid in Afrika. Het is een pan-Afrikaanse gemeenschap met meer dan tweeduizend schrijvers van maatschappelijke organisaties, academici, journalisten, activisten etc die scherpe analyses schrijven over de staat van Afrika

5.Awake to Africa
www.awaketoafrica.com

Het online magazine Awake to Africa geeft een frisse blik op het moderne Afrika vanuit een diaspora-perspectief, en onderzoekt hoe de relatie tussen het Westen en Afrika aan het veranderen is.

6. Africa Review
www.africareview.com

Een digitaal nieuws platform dat trends op het continent onderzoekt. Een Afrikaans perspectief op Afrikaanse zaken. Nieuws, cultuur, politiek en meer.

7. Africa Digital Art
www.africandigitalart.com

Een collectieve online plek waar waar digitale artiesten inspiratie kunnen vinden en ideeën kunnen uitwisselen. Een link tussen sociale innovatie en kunst en design.

8. Africa Style Daily
www.africastyledaily.com

Afrikaanse mode en discussies over eigentijdse muziek, politiek en cultuur. Ook veel over Afrikaanse iconen zoals Kofi Annan.

9. Whatsup Africa!?
www.youtube.com/user/IkennaAzuike

Hoewel geproduceerd vanuit Nederland (!), geeft Whatsup Africa op satirische en komische wijze commentaar op actuele Afrikaanse zaken.

10. Afrikaanse Muziek Online
www.live365.com/genres/african

Weliswaar niet direct een puur Afrikaanse website, maar via deze link kan je live luisteren naar Afrikaanse radiostations naar keuze. Bongo flava, soukkous, makossa, Afro-beat, reggea, U kiest, zij draaien!

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons