Achtergrond

Noord-Korea steunt Trump in verkiezingsstrijd

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

In het betreffende artikel schrijft een Chinees-Koreaanse onderzoeker dat het goed nieuws is dat Trump zich niet wil bemoeien met de oorlog tussen Noord- en Zuid-Korea. Daarnaast noemt hij Hillary Clinton ‘een saaie presidentskandidate’ en staat zij niet net zoals Trump open voor gesprekken met Noord-Korea.

Hoewel het nieuws niet direct vanuit Pyongyang kwam, zou het wel de mening van het regime reflecteren, verklaart Korea-expert Adian Foster-Carter van de Universiteit van Leeds aan NKNews. Volgens hem wil het regime kijken hoe het nieuws valt.

Nucleaire wapens

Enkele weken geleden liet Noord-Korea weten dat zij graag de band met Zuid-Korea wil verbeteren door met hen in gesprek te gaan. Zuid-Korea heeft het verzoek afgewezen. Het land wil juist in samenwerking met Japan, nuclaire wapens gaan ontwikkelen als bescherming tegen Noord-Korea. Trump heeft onlangs gezegd dat hij hiervoor open staat en bereid is om niet alleen troepen uit Zuid-Korea, maar ook uit Japan terug te trekken. Dit zou ervoor zorgen dat de Verenigde Staten niet elke keer tot actie hoeft over te gaan, zodra Noord-Korea 'strijdlustig zou handelen', verklaarde hij eerder aan de New York Times.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons