Noodhulpfonds voor Birmese media in ballingschap

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De Birmese overheid probeert de communicatie over de ramp met het buitenland zoveel mogelijk te beperken. Vrije nieuwsgaring en berichtgeving over schade en hulpverlening door buitenlandse journalisten is niet mogelijk.

De Birmese mediapartners in ballingschap daarentegen maken overuren en extra kosten om toch ongecensureerde informatie, foto's en filmbeelden uit Birma te ontvangen en te verspreiden. 

Er is grote behoefte aan deze informatie, niet alleen in Birma, maar ook bij Birmese vluchtelingen in het buitenland en bij buitenlandse media. 

 

In september 2007 heeft Free Voice bij de opstand en crisissituatie in Birma voor het eerst een noodfonds voor de Birmese media in ballingsschap opgezet om onafhankelijke berichtgeving te ondersteunen en te bevorderen. De Democratic Voice of Burma (DVB) is een van de bekendste zenders in ballingschap en al jarenlang een belangrijke partner van Free Voice. In uiterst moeilijke omstandigheden produceren DVB-medewerkers 'undercover' het benodigde materiaal.

DVB zendt vanuit Oslo tv-beelden, foto's en radioprogramma's uit over heel de wereld via de satelliet en website en is ook populair in Birma zelf.

Internationale media maken gretig gebruik van het materiaal van DVB, maar lang niet allemaal  houden ze zich aan de regels van correcte bronvermelding en copyrightbetalingen.

 

Het noodhulpfonds van Free Voice is niet alleen bestemd voor ondersteuning van DVB, maar ook voor andere onafhankelijke Birmese mediaorganisaties die in Thailand, Bangla Desh en Noord-India zijn gevestigd  (onder andere Mizzima News, Network Mmedia group, Kachin News Group( KNG), Shan, Kaowao Newsgroup, Independent Mon News en de Irrawaddy Publishing Group (IPG).

 

U kunt  bijdragen aan meer onafhankelijk nieuws over Birma door geld te storten op rekening nummer 550116532 ten name van Free Voice te Hilversum o.v.v. Birma.

 

 

www.youtube.com/DVBtelevision

www.dvb.no  

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons