Achtergrond

Nieuwe videoclip Coldplay onder vuur

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

In de videoclip (zie onder tweets), met India als decor, is de band te zien terwijl het een optreden geeft op het Holi-festival in Mumbai. Tegelijkertijd wordt zanger Chris Martin in een riksja naar de bioscoop gereden waar hij een Bollywood-film bekijkt met in de hoofdrol Beyoncé, opgedirkt als Bollywood-ster.

Critici zeggen dat zonder de twee celebs, Martin en Beyoncé, in de hoofdrol de clip zo door zou kunnen gaan als reisadvertentie voor India. Het grootste punt van kritiek is dat Coldplay in de clip alleen maar gebruik maakt van Indiase stereotyperingen, zoals het Holi-festival, sloppenwijken en Bollywood, waardoor de Indiase cultuur wordt afgebeeld als een 'exotisch rariteitenkabinet'. Mensen maken zich vooral boos om het feit dat de muziekband sloppenwijkkinderen en Indiase heiligen gebruikt om zelf enorme winst te maken. Waarom de niet-Indiase Beyoncé zich in de clip voordoet als Indiase is ook niet voor iedereen duidelijk. Op Twitter stroomden de negatieve reacties binnen: 

Bekijk hier de nieuwe Coldplay videoclip 'Hymn for the weekend':  

[[{“fid”:”45579″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Coldplay – Hymn for the weekend “,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Coldplay – Hymn for the weekend “},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Coldplay – Hymn For The Weekend (Official video)”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons