Nepalees eerste bekroonde bosactivist

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De Wangari Maathai Award werd vorige week voor het eerst uitgereikt aan Narayan Kaji Shrestha, een Nepalees die wil dat alle burgers samen voor de bossen gaan zorgen. Hier voert hij al een paar decennia actie voor.

De award werd vernoemd naar Wangari Maathai, een Keniaanse milieuactiviste, politica en Nobelprijswinnares die in 2011 overleed. Dit is de eerste internationale prijs die toegekend wordt aan mensen die zich inzetten voor het behoud van bossen en andere natuur.  De Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties en een aantal mondiale milieuorganisaties selecteerden de winnaar.

Narayan Kaji Shrestha is de eerste die de award ontving. Hij heeft een organisatie opgericht die de bossen in Nepal onderhoudt. Wat zijn organisatie bijzonder maakt, is dat iedereen zich aan mag sluiten, ook vrouwen en mensen uit de laagste kaste. Op dit moment verzorgt zijn organisatie ongeveer een kwart van de bossen in Nepal. Naast de award kreeg hij ook 20.000 dollar om zijn activiteiten verder uit te breiden.

 

Bron: FAO
Foto: cc

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons