Nederlandse vrijwilligster doodgeschoten in Ghana

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Een Nederlandse vrijwilligster (25) uit Groningen is vrijdag in de Ghanese stad Tema op klaarlichte dag doodgeschoten bij een roofoverval. Dat melden het Dagblad van het Noorden en de nieuwssite Nu.nl. De vrijwilligster was ruim een maand in Ghana en werkte daar aan het project Key Nests for Children tegen kinderarbeid, van onder meer NeViSo.…

Een Nederlandse vrijwilligster (25) uit Groningen is vrijdag in de Ghanese stad Tema op klaarlichte dag doodgeschoten bij een roofoverval. Dat melden het Dagblad van het Noorden en de nieuwssite Nu.nl.

De vrijwilligster was ruim een maand in Ghana en werkte daar aan het project Key Nests for Children tegen kinderarbeid, van onder meer NeViSo. Ook was ze van plan, samen met een vriendin, een ander project op te zetten om de leefomstandigheden voor werkende kinderen in Ghana te verbeteren. In januari had ze daarvoor de Stichting Charley opgericht.

Tema is een havenstad in het zuiden van Ghana. De plaats ligt in de regio van de hoofdstad Accra. Daar is onlangs alarm geslagen over een gewapende bende die het gemunt heeft op buitenlanders. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt reizigers ook voor criminelen. “Op autowegen vinden regelmatig gewapende overvallen plaats, met name op de Tema Highway”, aldus het ministerie. Reizigers krijgen het advies op de wegen niet te stoppen in de avond en de schemering.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons