Nederlandse vrijwilligers in de Malinese vuurline

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Sinds vrijdag vechten Franse troepen met de Malinese regering tegen extremisten in het noordoosten van het land. De stad Mopti ligt in de vuurlinie. De Nederlandse Yvonne Gerner van stichting Rondom Baba moest afgelopen weekend halsoverkop vluchten toen de stad in handen dreigde te vallen van rebellen. Op MyWorld postte ze een link naar een…

Sinds vrijdag vechten Franse troepen met de Malinese regering tegen extremisten in het noordoosten van het land. De stad Mopti ligt in de vuurlinie. De Nederlandse Yvonne Gerner van stichting Rondom Baba moest afgelopen weekend halsoverkop vluchten toen de stad in handen dreigde te vallen van rebellen. Op MyWorld postte ze een link naar een blog over haar hachelijke ervaring. Maandagavond was ze te zien in de uitzending van RTL Nieuws.

 

 

Ook Willem Snapper van stichting Mopti doet via de Mali-groep op MyWorld verslag van ‘een weekje oorlog’. Hij woont in het dorp Sévaré, vlakbij Mopti, waar hij met steun van stichting Mopti tuinen opzet met vrouwen in de omgeving. In zijn nieuwsbrief beschrijft hij de aanzwellende dreiging van de rebellen afgelopen week, zijn haastige vlucht uit het dorp, en de blijdschap om de Franse interventie. Willem is inmiddels terug in Sévaré.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons