Nederlandse Ikea gaat zonnepanelen aanbieden

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Dit liet Peter Agnefjäll, voorzitter en CEO van de Ikea Group, weten bij de klimaatconferentie in New York afgelopen dinsdag. “We weten dat veel Ikea-klanten minder energie willen verbruiken om zo bij te dragen aan een duurzamer leven thuis”, zegt Agnefjäll. Om dit zo toegankelijk mogelijk te maken zal het aanbod van Ikea bestaan uit advisering, installatie, garantie en het bijhouden van de opbrengst.

De introductie van de zonnepanelen in de Nederlandse filialen zal tot de zomer van 2015 duren. Het Zweedse woonwarenhuis werkt hiervoor samen met het gespecialiseerde energiebedrijf Hanergy.

Het overstappen naar kunststof dat geheel gerecycled is of afkomstig uit biomaterialen kan per jaar zorgen voor 700.000 ton minder CO2 uitstoot. Daarnaast heeft Ikea zelf al 700.000 zonnepanelen op de daken van eigen gebouwen en 206 windmolens in gebruik.

Tijdens de klimaatconferentie maakte Piet Agnefjäll ook bekend dat alle kunststof in Ikeaproducten vanaf 2020 gemaakt moet zijn uit gerecyclede grondstoffen of biomaterialen. “Ook al het hout dat we gebruiken moet volledig afkomstig zijn van duurzame bronnen.” Agnefjäll, vertegenwoordiger van het bedrijfsleven op de klimaatconferentie, riep zijn collega’s op om meer ambitie te tonen bij het tegengaan van klimaatverandering.

Lees hier het hele artikel.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons