Nederlander benoemd tot Young Global Leader

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De Young Global Leaders hebben zich allemaal op hun eigen manier bewezen in hun inzet en ondernemerschap ten behoeve van de internationale samenleving. Van Beijma is de oprichter van Text to Change – een social enterprise die zich inzet voor betere communicatie in Afrika.

Het World Economic Forum (WEF) wordt gezien als één van de meest invloedrijke organisaties ter wereld. Jaarlijks worden er door het WEF ongeveer 200 unieke leiders voor het Young Global Leadership Forum genomineerd. 

Voor Van Beijma en zijn Text to Change is het een eer en een bevestiging van zijn goede werk. ‘Het is geweldig dat de wereld het belang van onze missie erkent. Dit is voor ons een unieke kans. We kunnen, dankzij dit internationale netwerk, nu wereldwijd vertellen hoe belangrijk mobiele technologie is in de strijd tegen veel problemen in ontwikkelingslanden.’

Op een continent als Afrika spelen mobiele telefoons een belangrijke rol in de dagelijkse communicatie. 80% van de Afrikaanse bevolking heeft een mobieltje. Daarom is dit het belangrijkste medium voor verbinding. Text to Change verbindt organisaties met hun moeilijk te bereiken doelgroep. Dit doen ze door social marketing campagnes op te zetten en door data te verzamelen in de wijdverspreide gebieden, voor organisaties als de Wereldbank en War Child. Hun campagnes bewijzen keer op keer hoeveel impact de mobiele telefoon kan hebben en zelfs levens kan redden.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons