Nacht van de Fooi in negen steden

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Op zaterdag 26 mei vindt de achtste editie van de Nacht van de Fooi plaats. Horecagelegenheden in diverse steden in Nederland staan deze dag hun fooi af aan het goede doel. Haarlem doet dit jaar voor het eerst mee. Met de uitbreiding naar negen studentensteden hoopt de organisatie op een recordbedrag aan opgehaalde fooi. In de…

Op zaterdag 26 mei vindt de achtste editie van de Nacht van de Fooi plaats. Horecagelegenheden in diverse steden in Nederland staan deze dag hun fooi af aan het goede doel. Haarlem doet dit jaar voor het eerst mee. Met de uitbreiding naar negen studentensteden hoopt de organisatie op een recordbedrag aan opgehaalde fooi.

In de aanloop naar de nacht van de fooi zetten studenten zich in om horecagelegenheden over te halen om hun fooi voor een dag af te staan aan Stichting de Nacht van de Fooi. Alle opgehaalde fooi gaat vervolgens naar vijf op voorhand geselecteerde kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Dit jaar gaat de opbrengst naar projecten in Guatemala, Kameroen, Indonesië, Zuid-Afrika en Burkina Faso.

Uit ongeveer zeventig inzendingen koos het bestuur de vijf beste projecten. Gelet is onder meer op de kwaliteit van de projectaanvraag, de spreiding van projecten en de betrokkenheid van de aanvragende instantie. Dit jaar hebben de projecten, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen overkoepelend thema. Het bestuur wilde alle aanvragen een kans geven. De vijf projecten zijn gekoppeld aan een stad, waar ze tijdens de nacht van de Fooi op verschillende manieren aan het publiek worden gepresenteerd. Iedere stad heeft daarnaast zijn eigen programma met muziek, acts en andere activiteiten.

Meer informatie over de projecten en over de Nacht van de Fooi vindt u op www.nachtvandefooi.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons