MyWorld Event: nuttig netwerken

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Een online-community is handig om contacten op te doen. Maar echte ontmoetingen gaan toch boven alles. Dat bleek weer eens tijdens het MyWorld Event in maart, waar 440 mensen elkaar troffen. In totaal 224 particuliere initiatieven waren vertegenwoordigd. 80 procent van de bezoekers was (zeer) tevreden over de dag, die een 7,6 als rapportcijfer kreeg.…

My World EventEen online-community is handig om contacten op te doen. Maar echte ontmoetingen gaan toch boven alles. Dat bleek weer eens tijdens het MyWorld Event in maart, waar 440 mensen elkaar troffen.

In totaal 224 particuliere initiatieven waren vertegenwoordigd. 80 procent van de bezoekers was (zeer) tevreden over de dag, die een 7,6 als rapportcijfer kreeg. Bijna driekwart gaf aan zijn netwerk vergroot te hebben. Hans Heijstek , betrokken bij de workshop ‘sociaal ondernemen’, ontmoette er stichtingen die bezig waren met het opzetten van bedrijfsplannen voor hun kleinschalige project. ‘Een stichting in Ghana heb ik kunnen helpen met een format van een businessplan’, aldus Heijstek. ‘Twee andere organisaties kon ik voorzien van contacten in Ethiopië en de Filippijnen.’

Ruim 80 procent van de deelnemers ging naar huis met bruikbare informatie. Zo hoorde Corry Musters van stichting Baja over de campagne Fietsen Scoort, die financiering biedt aan ‘klimaatvriendelijke’ projecten in ontwikkelingslanden. ‘Ik heb inmiddels samen met een MBO-Groen opleiding een plan ingediend om tuinen aan te leggen bij een weeshuis in Kenia’, aldus Musters.

Het is de bedoeling dat er vaker MyWorld -‘live’ ontmoetingen komen, maar voorlopig kunnen actieve wereldburgers elkaar via de online community vinden.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons