Muggen op Festival Mundial?

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Vooral in Afrika eist malaria haar dodelijke tol. Zo zijn 9 op de 10 slachtoffers afkomstig uit Afrika ten zuiden van de Sahara. Van de meer dan 1 miljoen sterfgevallen, komen de meeste voor onder kinderen jonger dan vijf jaar en zwangere vrouwen: malaria kost elke 30 seconden het leven van een jong kind. Naast de gevolgen voor de lokale bevolking heeft malaria ook een verlammend effect op de economie in de getroffen gemeenschappen, doordat buitenlandse investeringen uitblijven en toeristen deze gebieden uit de weg gaan. En dat terwijl deze ziekte makkelijk bestreden kan worden.

De Nederlandse filantroop Fred Matser, tevens oprichter van de stichting: "Met 10 euro kun je drie mensen beschermen door hen van een klamboe te voorzien en hen voor te lichten over het gebruik en onderhoud ervan. Zo zorgen we ervoor dat de bevolking blijvend, nu en in de toekomst, juist handelt als die klamboe eenmaal hangt. Verder zijn er medicijnen tegen malaria die vele levens zullen redden. Maar daar is wel geld voor nodig. En dat proberen wij in te zamelen en door te geven aan organisaties die ter plekke hulp kunnen bieden aan mensen die bloot staan aan de malariamug." Matser stelt dat malaria weer terrein wint. "Door ontbossing en klimatologische veranderingen rukt de ziekte op. Zelfs in Italië zijn mensen al eens door de malariamug besmet geraakt."

Matser is zelf 10 jaar geleden bijna overleden aan Malaria Tropica. Hij wil welgestelde particulieren, bedrijven en het grote publiek bewegen om geld te steken in de bestrijding van malaria. Aanwezigheid op Festival Mundial zal een eerste contact zijn tussen de stichting en het publiek. Medewerkers en vrijwilligers kunnen u in het paviljoen informeren over de doelstellingen en de werkwijze van de stichting.

Over Malaria No More! Nederland
Malaria No More! is een Nederlandse stichting die zich ten doel stelt een bijdrage te leveren aan  de preventie en behandeling van malaria. Hierbij werkt ze nauw samen met Malaria No More in Duitsland en de Verenigde Staten. Malaria No More! heeft partners in Nederland die effectieve malaria-interventies uitvoeren in Afrika, waar 90 procent van alle wereldwijde sterfgevallen als gevolg van malaria voorkomt. In de projecten die Malaria No More! Nederland steunt, vervullen lokale gemeenschappen een cruciale rol. De steun is erop gericht dat de lokale bevolking van Afrikaanse landen de aanpak van malaria op den duur op eigen kracht ter hand kan nemen. Partners van Malaria No More! Nederland ondersteunen hen hierbij door het geven van voorlichting en door het trainen van lokale gezondheidswerkers. Malaria No More! Nederland werkt hierbij nauw samen met netwerkpartners – waaronder de European Alliance Against Malaria – en rekent daarnaast vooraanstaande hulporganisaties als het Nederlandse Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen, AMREF Flying Doctors, Drive Against Malaria, Cordaid Memisa, Koninklijk Instituut voor de Tropen en UNICEF tot haar implementatiepartners. Voor meer informatie kunt u de website van Malaria No More! raadplegen: www.malarianomore.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons