Moestuin in je Gouden Gids!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Een paar weken geleden kwamen we Koshi Kawachi op het spoor, een Japanse kunstenaar die aan  Manga farming deed. Hij stopte radijszaadjes tussen de bladzijdes van een vochtig mangaboek en wachtte vervolgens tot er radijsplanten uit het boek begonnen te groeien. Is het echt zo gemakkelijk? OneWorld roept bij deze officieel ‘Gouden Gids farming’ in het leven. Want mangaboeken hebben we niet zoveel in Nederland, maar stof verzamelende Gouden Gidsen, die hebben we genoeg! Wij zoeken uit of je écht groenten kunt verbouwen in overbodige boeken.

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”17387″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”style”:”margin: 5px; width: 197px; height: 254px; float: right;”}}]]

Wat heb je nodig?
Als we Kawachi moeten geloven heeft hij alleen een boek, radijszaadjes, water en een touwtje gebruikt om zijn ‘manga farm’ in elkaar te knutselen. Daarom kochten we radijszaadjes bij Intratuin en bedelden we bij de receptie om een Gouden Gids of Telefoongids. Met succes, want we hebben al onze benodigdheden bij elkaar verzameld.

 

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”17388″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”style”:”border-width: 0px; border-style: solid; margin: 5px; width: 195px; height: 275px; float: left;”}}]]Wat moet je doen?
Terwijl wij water over de pagina’s van de Gouden Gids goten, kwamen er we erachter dat Gouden Gidsen en Telefoonboeken niet zo gemakkelijk water absorberen. Wat je dus moet doen is het water vooral heel rustig over de pagina gieten, of, zoals je ons op de foto ziet doen, rustig het boek met een nat stuk stof deppen. Dit doe je totdat in ieder geval de middelste helft van het boek door en door vochtig is.

 

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”17389″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”style”:”margin: 5px; width: 187px; height: 261px; float: right;”}}]]En dan?
Wij dachten dat het verstandig was om héél veel zaadjes in het boek te strooien, omdat dat de kans dat er iets aankomt misschien groter maakt. Daarna hebben we het boek dichtgedaan en het touwtje, dat je op foto 1 ziet, stevig om het boek geknoopt. Zo blijven de zaadjes netjes tussen de natte pagina’s inzitten.

 

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”17390″,”attributes”:{“alt”:””,”class”:”media-image”,”style”:”margin: 5px; width: 252px; height: 170px; float: left;”}}]]En nu?
Onze Gouden Gids moestuin heeft een heerlijk warm en zonnig plekje in een raamkozijn boven de verwarming gekregen. We gaan onze Gouden Gids iedere dag water geven en we zullen regelmatig over onze radijsjes bloggen. Geïnteresseerd? Houd het OneWorld Lab goed in de gaten en reageer om mee te denken en mee te praten.

Heb jij een Gouden Gids over waar wij groenten in mogen verbouwen? Laat het weten via oneworldredactie@ncdo.nl.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons