Minister Ter Horst huldigt meest duurzame gemeenten

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Al ruim 130 gemeenten hebben meegedaan aan de Lokale Duurzaamheidsmeter 2009. Deze meter biedt inzicht welke ambities en initiatieven een gemeente heeft op het gebied van duurzame ontwikkeling. Het instrument bestaat sinds 1999 en is ontwikkeld door COS Nederland, de vereniging van centra voor internationale samenwerking. COS voert eens in de vier jaar actief campagne om zoveel mogelijk gemeenten deel te laten nemen aan de Lokale Duurzaamheidsmeter.

People, Planet, Profit

De Lokale Duurzaamheidsmeter bestaat uit drie vragenlijsten, geënt op de drie dimensies van duurzame ontwikkeling: People, Planet en Profit. Via de website www.duurzaamheidsmeter.nl kunnen de vragenlijsten eenvoudig worden ingevuld. Via dezelfde website worden eveneens de resultaten voor iedereen toegankelijk gemaakt. Op deze manier biedt de Lokale Duurzaamheidsmeter een bron van informatie en inspiratie voor inwoners, politici, ambtenaren en andere geïnteresseerden voor wat er lokaal gebeurt en mogelijk is in het brede kader van duurzame ontwikkeling.

 

Gemeenten die de lijsten nog niet hebben ingevuld, krijgen tot 1 november 2009 de tijd om dit alsnog te doen.

Feestelijke huldiging

Op 9 september worden de beste scorende gemeenten door minister Ter Horst in het zonnetje gezet. De huldiging vindt plaats van 14:00 tot 15:00 uur in Café Dudok te Den Haag.

 

COS Nederlandis de landelijke vereniging van 11 regionale centra voor internationale samenwerking, de COSsen. COSsen zijn onafhankelijke advies- en projectorganisaties gericht op het vertalen van mondiale vraagstukken naar lokaal handelen.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons