Millenniumdoelen Award 2009

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Het doel van de Millenniumdoelen Award is om ontwikkelingsprojecten van particuliere initiatieven en de Millenniumdoelen meer bekendheid te geven in Noord-Holland. Om ze even in het zonnetje te zetten! De jury bepaalt uit alle aanmeldingen welke vijf projecten worden genomineerd voor deze prijs.

Vervolgens moeten de genomineerden zelf aan de slag door zich te presenteren aan het Noord-Hollandse publiek. Ze doen dit onder andere door promotiefilmpjes in te zetten, waarmee ze zoveel mogelijk ‘stemmers’ voor hun project moeten werven. Het is ten slotte het Noord-Hollandse publiek dat haar stem uit kan brengen voor het beste project op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in 2009.

 

De projecten moeten kunnen aantonen welke bijdrage ze leveren aan het behalen van de Millenniumdoelen. In 2000 hebben alle regeringsleiders internationale afspraken gemaakt: vóór 2015 moeten armoede, ziekte en honger ver teruggedrongen zijn. Dit is vertaald in acht concrete doelen: de Millenniumdoelen.

Tot 30 april 2009 is het mogelijk om projecten aan te melden. Kijk voor de criteria voor deelname en het aanmeldingsformulier op www.cosnoordholland.nl. De prijsuitreiking vindt plaats op 16 oktober 2009 tijdens een event dat in samenwerking met provincie Noord-Holland wordt georganiseerd.

 

De leden van de jury hebben specifieke ervaring en expertise op het gebied van internationale samenwerking en media. In de jury zitten onder andere Danielle Hirsch, directeur Both Ends, Babah Tarawally, de regiomedewerker Afrika bij Free Voice, Nasir Adam van Stichting Iskaashi en Linda Blank, Derde Kamerlid.

 

COS Noord-Holland is het regionale centrum voor internationale samenwerking en streeft naar een rechtvaardige en duurzame samenleving wereldwijd. Het COS ondersteunt en stimuleert lokale en regionale initiatieven én ontwikkelt campagnes en projecten op het gebied van duurzame ontwikkeling wereldwijd, migratie en internationale samenwerking en wereldburgerschap. COS Noord-Holland maakt onderdeel uit van een vereniging van 11 regionale COSsen.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons