Achtergrond

Millennium Tycoon

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Millennium2Millennium Tycoon is een scenariospel over de millenniumdoelen. In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen afgesproken om voor 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Er zijn acht concrete doelstellingen vastgelegd, de millenniumdoelen.

Millennium Tycoon speelt zich af in het land Millennia, als het spel begint is 1990. Het gaat niet goed in Millennia, er is grote armoede, slechte gezondheidszorg en lang niet elk kind kan naar school. Er moeten nieuwe waterpompen komen en er moet goede riolering worden aangelegd. En dan hebben we het nog niet eens over de corruptie, de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en de buitenlandse schuld van het land.

De problemen in Millennia lijken wel erg veel op de problemen die wij in onze wereld kennen. Hier hebben we de grootste moeite om deze problemen op te lossen. Regeringsleiders hebben afgesproken voor 2015 de grootste wereldproblemen te zullen aanpakken. Zo moet het percentage mensen dat in extreme armoede leeft met de helft zijn afgenomen. Ondanks alle goede voornemens liggen de regeringsleiders echter achter op schema.

Millennium3Dat kun jij beter! Je krijgt 25 jaar de tijd (de Verenigde Naties zette zich al vanaf 1990 voor de millenniumdoelen in) om Millennia te besturen. Elk jaar krijg je een hoeveelheid geld die je kunt besteden op 20 verschillende manieren. Je kunt het geld bijvoorbeeld uitgeven aan het bouwen van scholen,aan een voorlichtingscampagne tegen aids of aan corruptiebestrijding, de keuze is aan jou. Kun jij er voor zorgen dat voor 2015 alle acht millenniumdoelen in Millennia zijn gehaald?

Millennia is net de echte wereld. Op sommige dingen hebben we invloed, op andere dingen, bijvoorbeeld rampen, helemaal niet. Durf jij het aan? Speel dan nu Millennium Tycoon en kijk of jij alle millenniumdoelen weet te behalen. Kijk voor meer informatie over millenniumdoelen op millenniumdoelen.nl.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons