Milieubewuste teenslipper loopt goed

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

Dopies1dopies
Terra Plana – een Brits bedrijf maakt ook duurzaam schoeisel van milieuvriendelijke of gerecyclede materialen. Voor de zomers zijn er de Dopies. De Dopies zijn het best te beschrijven als een bijzonder soort slippers, in een opvallend nieuw en hip ontwerp en uiteraard van milieuvriendelijk materiaal. Zie de site van Ecoluxe.

'De Ethletic-slipper is een product dat perfect in het huidige tijdsbeeld past' zegt  Jeannine Durwael-Mathy van Ethletic. 'De duurzame bosbouw voor het rubber past perfect in een tijd dat klimaatverandering dagelijks de krantenkoppen haalt.

Milieubewust
De fair trade premie die is opgenemen in de kostprijs verbetert direct de levensomstandigheden van de arbeiders en hun gezinnen op de rubberplantage in Sri Lanka en bij de schoenproductie in Pakistan. Het geld wordt gebruikt voor de verbetering van de gezondheidszorg van de arbeiders en hun gezinnen en voor microkredieten.

 

slippers

Ipanema
Topmodel Gisele Bundchen ontwierp ecoslippers voor het merk Ipanema. De schoenen worden verkocht voor het goede doel, namelijk waterprojecten in het regenwoud van haar geboorteland Brazilië. Maar de slippers zelf zijn ook verantwoord: ze bestaan voor 100% uit synthetisch materiaal en het afval tijdens het productieproces wordt voor 99% gerecycleerd. Voor modellen ga naar de Britse site van Ipanema.

De grondstof voor de 100% natuurrubberen flip flop komt van een FSC gecertificeerde plantage op Sri Lanka. Mannen en vrouwen werken er samen en doen op een milieuvriendelijke en duurzame manier aan bosbouw.  De Forest Stewardship Council zet zich in voor de bescherming van de bossen wereldwijd en voor verantwoord bosbeheer.

Max Havelaar
De plantage produceert ook thee onder het Max Havelaar-label en het rubber wordt volgens fair trade criteria ingekocht. De producenten beslissen samen hoe de meerprijs voor het rubber besteed wordt. '

CoCo flipflop cocos teenslippers
De zool van deze slippers is gemaakt van kokosvezel. Op de bandjes die zijn gemaakt van natuurrubber kun je je eigen afbeelding laten zetten door fabrikant Swag Connection.

De Ethletic flip flops worden gemaakt in Sialkot, de wereldhoofdstad van de voetbalproductie. In deze fabriek worden ook eerlijke voetballen gemaakt met het Max Havelaar keurmerk.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons