‘Mijn ansichtkaart verkoopt goed in Duitsland’

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
De 19-jarige Dhiraj studeert politicologie en woont met zijn ouders en acht broertjes en zusjes in een driekamerwoning in het Indiase Varanasi. Drie jaar geleden werd hij FairMail-fotograaf. FairMail maakt wenskaarten met foto’s van jongeren uit India en Peru. Zij krijgen een fotografie-training en mogen 50% van de winst van de kaartenverkoop houden. Dhiraj maakte…

De 19-jarige Dhiraj studeert politicologie en woont met zijn ouders en acht broertjes en zusjes in een driekamerwoning in het Indiase Varanasi. Drie jaar geleden werd hij FairMail-fotograaf. FairMail maakt wenskaarten met foto’s van jongeren uit India en Peru. Zij krijgen een fotografie-training en mogen 50% van de winst van de kaartenverkoop houden. Dhiraj maakte inmiddels 38 verschillende kaarten die in 14 landen worden verkocht. Tot 3 juli is hij op bezoek in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Hoe ziet jouw werkweek bij Fairmail er uit?
Ik werk nu voor FairMail als assistent manager. Dat betekent dat ik vertaal tijdens de fotografielessen van vrijwilligers. Wanneer er geen vrijwilligers zijn, geef ik zelf fotografieles aan andere jongeren. Ik werk 16 uur per week voor FairMail en heb 10 uur fotografie-klassen.Welke onderwerpen fotografeer je? En wat is je favoriete foto?
Ik hou van landschappen en natuurfoto’s. Portretfoto’s maak ik niet graag. Mijn favoriete foto is die van een wereldbol met handen eromheen: het laat de boodschap van verbondenheid zien. Ik heb mijn vrienden uitgenodigd om naar het FairMail kantoor te komen om deze foto te maken voor ASN Bank. Het verkoopt nu heel goed als ansichtkaart in Duitsland en daar ben ik heel trots op.

Hoe heeft het werk voor FairMail jouw leven beïnvloed?
Ik heb veel geleerd over fotografie en goed Engels leren spreken. Voorheen sprak ik amper een woord in deze taal. Met mijn werk voor FairMail heb ik tot nog toe 2050 euro verdiend. Dat heb ik gebruikt voor mijn studie en de aanschaf van een laptop. Mijn familie heb ik geholpen met de bouw van een nieuwe keuken en het betalen van medische kosten.

Hoe hoop je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Ik wil politie-officier worden bij de Indian Administrative Service. Er is veel corruptie in ons land en dat wil ik veranderen. Anderen moeten niet dezelfde problemen in hun leven tegenkomen als ik.

 

Bekijk een filmpje op YouTube over het leven Dhiraj. Meer weten over FairMail, de jongeren en de verkoop van kaarten? Kijk op fairmail.info.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons