Achtergrond

Microsoft daagt Afrikaanse developers uit

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Softwarebedrijf Microsoft daagt Afrikaanse developers uit om beter samen te werken. Gisteren werd de collaboration challenge van Microsoft 4Africa gelanceerd, om developers te stimuleren meer kennis en ervaringen onderling te delen. Microsoft 4Africa een initiatief van het bedrijf om de economie van Afrika te helpen ontwikkelen

De Wereldbank telde onlangs dat er in Afrika ongeveer 90 innovatie-labs zijn; plekken waar techneuten en creatieven samen nieuwe bedrijven en andere innovatieve projecten opzetten. Veel van de zogenoemde i-hubs hebben het echter moeilijk. Na een startsubidie blijkt het voor veel van de labs lastig om te blijven draaien. Van de innovatielabs zijn er 35 aangesloten bij het netwerk AfriLabs. Onder deze labs is de collaboration challenge gelanceerd.

Volgens Fernando de Sousa van Microsoft 4Africa is het stimuleren van een levendig ecosysteem waarbinnen innovatie plaats kan vinden essentieel voor de groei van de kenniseconomie van Afrika. “Maar om relevant en duurzaam te zijn, moeten de hubs zich niet alleen richten op innovatie, maar ook op hun eigen financiële stabiliteit.”

Degene met beste oplossing voor een efficientere manier om informatie te delen wint 15.000 dollar en technische ondersteuning om het plan uit te voeren. Leden van de labs hebben tot 24 oktober om hun idee in te dienen. Die ideeën moeten overigens ontworpen zijn voor Windows en worden gehost op Microsoft Azure.  

Lees meer bij AfriLabs

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons