Mensenrechtengids voor multinationale ondernemingen

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen is het voldoen aan internationale mensenrechtennormen. Aim for human rights adviseert hierover aan bedrijven die zakendoen in landen waar mensenrechten niet altijd gerespecteerd worden. De nieuwe best practices gids helpt ondernemers op weg.

 

Praktisch handvat

In de gids beschrijven ondernemers hun ervaringen met het opstellen van beleid rond mensenrechten door zelfevaluatie. Hiermee introduceert de gids een praktisch handvat voor bedrijven die hun verantwoordelijkheid willen nemen ten opzichte van werknemers, klanten, zakenpartners en de samenlevingen waarin ze opereren. Ook worden maatregelen besproken die zorgen voor volledige naleving van internationale standaarden en richtlijnen zoals Global Reporting Initiative, OESO en Global Compact.

"Human rights in business" bewijst dat het verbinden van mensenrechtennormen aan zakendoen ook vanuit commercieel opzicht zinvol en haalbaar is. 

 

Bestellen

Geïnteresseerden kunnen tegen betaling van drie euro verzendkosten een exemplaar van "Human rights in business" aanvragen via info@aimforhumanrights.nl of 030 233 40 27. Hier kan ook meer informatie over Human Rights Compliance Assessment en de Mensenrechten en Bedrijven trainingen van Aim for human rights worden verkregen.

 

Bibliografie:

Titel:                "Human rights in business, a best practice guide to the Human Rights Compliance Assessment"

Auteurs:          Olga Lenzen en Marina d'Engelbronner, Aim for human rights

Taal:                Engels

Pagina's:         34

Een digitaal exemplaar van de best practices gids kan gratis worden gedownload via http://www.aimforhumanrights.nl/over-aim-for-human-rights/publicaties/ 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons