Achtergrond

Meld je aan voor onze HoodHero Pocket-Filmacademie!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Wil jij van professionals leren hoe je een viral 2-minuten-film maakt? Wil jij laten zien welke lokale helden de wijken van onze grote steden glans geven? Vier kleine teams maken in het weekeinde van 30 april en 1 mei met mobile devices korte films die het hart vormen van de OneWorld-campagne #HoodHero.
Deelname is gratis, maar de plaatsen zeer beperkt. Als je hiervoor warmloopt én 18-33 jaar bent, vul dan vóór 21 april het formulier onderaan deze pagina in.

PROGRAMMA
Wij zoeken de onontdekte filmmakers van Nederland. Met een team van OneWorlders ga je 'de strijd aan' met drie andere teams uit Amsterdam Noord, de Bijlmer en Nieuw-West. Je krijgt twee dagen hands-on masterclasses op toffe locaties in Amsterdam. Pas meteen je skills toe en maak met jouw team een 2-minutenfilm over jullie HoodHero!

Onze mediajury kiest een winnaar tijdens de grandioze première in Pakhuis de Zwijger op 24 mei, inclusief rode loper en prijsuitreiking voor de beste film. We verspreiden alle filmpjes van het project actief via onze OneWorld-kanalen en onze communicatiepartners.

Donderdag 28 April | 17 – 22 uur | Kick-off en Kennismaking           
Zaterdag 30 April | 9 – 18 uur| Scriptwriting, Acting/Presenting & Filming
Zondag 1 Mei | 9 – 18 uur | Masterclass Montage & Monteren filmpjes
Dinsdag 24 Mei | 18 – 22 uur | Premièreavond & Talkshow Pakhuis De Zwijger 

ONDERDEEL VAN EEN BREDERE CAMPAGNE #HOODHERO
Het filmproject vormt het hart van de OneWorld-campagne #HoodHero. In mei vieren we de werelden in onze wijken en staan inclusiviteit en diversiteit voorop. OneWorld gaat op zoek gaan naar de werelden in onze wijken. Hoe leven mensen van verschillende achtergronden samen in de grote steden? Wat zijn hun verhalen, problemen en oplossingen? Wie zijn de HoodHeroes die een wijk máken? In mei kom je ze tegen in OneWorld magazine, online en op ons event in Pakhuis de Zwijger op 24 mei. #Hoodhero – One World, One Hood!

VOORWAARDEN
Om deel te kunnen nemen moet je je snel aanmelden en beschikbaar zijn op de volgende data en tijden (o.v.b.): Je hoeft zelf niet in Amsterdam wonen; we verwachten je wel bij alle bijeenkomsten in Amsterdam.

AANMELDEN
Klik hier om je aan te melden 

Vragen? Goede ideeën? Neem dan contact op met Marijn Popma via marijnpopma@oneworld.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons