Meet & Eat: avond vol cultuur, ontmoeting en discussie

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Stichting Sadisa Bakweno uit Bergen ondersteunt de bouw van een voedselcentrum in Dinga, Congo. Veel mensen in Congo eten eenzijdig voedsel (vooral maniok). In het voedselcentrum krijgen gezondheidwerkers en moeders voorlichting over gezonde voeding, om zo ondervoeding duurzaam tegen te gaan. Drie lokale experts van het project brengen een bezoek aan Nederland, wat de aanleiding is voor het Meet & Eat evenement.

 

Programma

"Meet & Eat" begint met een schilderworkshop onder leiding van galeriehouder en kunstenaar Noor Dahmen. Daarna wordt de wereldvoedselmaaltijd in drie gangen geserveerd. Tussen de gangen door geeft de delegatie uit Congo een presentatie over het voedselproject. Na de maaltijd is er een forumdiscussie over voedselverdeling en internationale samenwerking. De avond wordt afgesloten met een veiling van kunstwerken. Iedereen die de wereldmaaltijd wil nuttigen en kennis wil maken met de delegatie en andere mensen die bezig zijn met internationale samenwerking en voedselproblematiek, is van harte welkom.

 

Aanmelden en meer informatie

Deelname aan de schilderworkshop kost € 15,- per persoon (inclusief materialen), de rest van de avond kost € 20,- per persoon (inclusief drankjes). Aanmelden kan bij COS Noord-Holland via info@cosnoordholland.nl of tel. (072) 520 25 17.

 

"Meet & Eat" wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de NCDO en Wilde Ganzen.

www.cosnoordholland.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons