Max Havelaar zoekt sprekers van formaat

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Scholieren en studenten tussen 16 en 22 jaar kunnen zich voor het toernooi aanmelden. Wie wil meedoen, moet eerst een toespraakje van ca. 3 minuten op video opnemen (bijv. via mobiele telefoon), deze video op YouTube plaatsen en een link sturen naar de Max Havelaar Academie (via toespraak@maxhavelaaracademie.nl). Dit  toespraakje moet gaan over ‘zuivere politiek en eerlijke wereldhandel’. De opdracht luidt: ‘Houd een krachtig pleidooi waarom de kantine van jouw school of studie alleen producten zou moeten verkopen met zowel eco- als fair trade-keurmerken.’ Alles over het toernooi is te lezen op de website www.maxhavelaaracademie.nl.

Finale
Uit de video’s op YouTube worden zes à tien kandidaten geselecteerd, die kunnen deelnemen aan de finale. Deze wordt gehouden op donderdag 3 november a.s. in het LAK Theater in Leiden, tijdens de vijfde Fairtrade Week. De deelnemers houden dan toespraken voor het publiek en voor de jury die bestaat uit: prof. dr. Jaap de Jong, retoricaspecialist Universiteit Leiden, mr. Winnie Sorgdrager, oud-minister/oud-officier van justitie en voorzitter van het Multatuli Genootschap, en drs. Rob Wijnberg, filosoof, hoofdredacteur van nrc.next.

Over de Max Havelaar Academie
De Max Havelaar Academie organiseert projecten voor scholieren en studenten over literaire, historische en economische onderwerpen. Bron van inspiratie is de roman Max Havelaar van de schrijver Multatuli, verschenen in 1860. De Max Havelaar Academie wordt geleid door een werkgroep van het Multatuli Genootschap, bestaande uit Gijsbert van Es (NRC-redacteur), Chantal Keijsper (conservator Bijzondere Collecties Universiteit Leiden) en Dik van der Meulen (schrijver, biograaf Multatuli) i.s.m. prof.dr. Jaap de Jong.

De Max Havelaar Academie werkt samen met de Stichting Max Havelaar (de organisatie achter het internationale fair trade-keurmerk), de Universiteit Leiden en nrc.next.

Inlichtingen: info@maxhavelaaracademie.nl en Bert Besterveld, tel. 06 45 358 583

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons