Marikenloop voor veilig onderwijs al bijna vol

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Op zondag 20 mei is de tiende feestelijke editie van de Marikenloop ‘Girls first’ in Nijmegen. Dit jaar steunt de loop het project ‘Leren zonder Angst’ van Plan. Het project realiseert veilig onderwijs voor meisjes in Ethiopië. Lijfstraffen en sexueel misbruik leiden ertoe dat slechts 40 procent van alle meisjes de basisschool afmaakt. De cijfers…

Op zondag 20 mei is de tiende feestelijke editie van de Marikenloop ‘Girls first’ in Nijmegen. Dit jaar steunt de loop het project ‘Leren zonder Angst’ van Plan. Het project realiseert veilig onderwijs voor meisjes in Ethiopië. Lijfstraffen en sexueel misbruik leiden ertoe dat slechts 40 procent van alle meisjes de basisschool afmaakt. De cijfers over seksueel geweld zijn schokkend: 68 procent van de meisjes is op school misbruikt, van hen is 30 procent verkracht.

Geen inschrijfgeld, meer donaties
Door het kopen van een Marikenloop-T-shirt, het laten sponoren van de loop, een schattingswedstrijd of een donatie steunen loopsters het Goede Doel. Vanwege het tienjarig bestaan is de inschrijving gratis. De organisatie hoopt zo extra donaties voor het Goede Doel binnen te slepen. Dit lijkt te werken. Het loopt storm met de inschrijvingen; de limiet van 15.000 loopsters is al bijna bereikt. Deelneemsters kunnen 5 of 10 kilometer rennen.

www.marikenloop.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons