Maak spelcomputers gifvrij!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Doe mee! Mail de producent

Greenpeace wil producenten van spelcomputers stimuleren om de meest groene gameconsole te vervaardigen en roept daarbij jouw hulp in. Stuur via de site van Greenpeace een email naar jouw favoriete gameconsole producent en vraag zo om te stoppen met het verwerken van gifstoffen in hun producten. Attendeer je gamende vrienden op deze campagne en bekijk het ludieke filmpje van Greenpeace!

Grote producenten als Sony, Microsoft en Nintendo hebben op andere vlakken al progressie geboekt wat betreft het groener maken van hun producten, maar binnen de tak van de spelcomputers blijven deze ontwikkelingen achter. Greenpeace onderzocht in hoeverre producenten van gameconsoles hun best doen om groen te produceren en maakte de website "Clash of the Consoles."

PS3Sony
Dit bedrijf heeft een beleid om in 2010 de meest erge gifstoffen uit haar producten verwijderd te hebben, maar voor de PlayStation 3 geldt dit nog niet. Sony heeft wel de beste recycling -en takeback-programma's (het terugbrengen van je product naar de producent) in vergelijking met Microsoft en Nintendo. Toch dient het nog heel veel te doen om een gratis wereldwijd takeback-programma te introduceren. Bovendien slurpt de PlayStation van alle spelcomputers de meeste energie.

XboxMicrosoft
Ook dit bedrijf heeft een beleid geheel gifstofvrije producten te leveren, maar dat zal pas in 2011 zijn. Tevens heeft het geen takeback-beleid. De Xbox Elite verbruikt minder energie dan de Playstation, maar nog steeds veel meer dan de Nintendo Wii.

WiiNintendo
Dit bedrijf komt het slechtst uit de bus. Het heeft dusver nog geen beleid betreffende het elimineren van gifstoffen in haar producten en van recycling en takebackprogramma's hebben ze nooit gehoord. Desondanks is de Nintendo Wii de meest energiezuinige spelcomputer die op de markt de verkrijgen is.

 

Greenpeace

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons