Lieveheersbeestjes te koop

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Vertel iets over het ontstaan van jouw webshop?
'In onze stadstuin hebben wij twee pruimenbomen, die regelmatig onder de bladluis zitten. Lieveheersbeestjes zijn dol op bladluizen, dus ik ging samen met de kinderen op jacht. Helaas vlogen de lieveheersbeestjes steeds weg. Na een zoekactie op Google ontdekte ik dat de larven van het lieveheersbeestje niet kunnen vliegen en ook dol zijn op bladluizen, maar die waren een stuk lastiger te vinden. Ik ging opzoek naar iemand die deze beestjes verkocht, maar zonder resultaat. Voor consumenten waren deze beestjes niet verkrijgbaar, dus ik dacht: dat moet anders kunnen! Deze manier van tuinplagen bestrijden is namelijk niet nieuw en wordt in de biologische tuinbouw al veel langer gebruikt. Doordat de consument maar kleine hoeveelheden nodig heeft en het een levend product betreft, zagen deze leveranciers hier geen 'geld' in. Dat is jammer, omdat we door inzet van de natuur zo ontzettend veel goeds kunnen doen. In 2012 ben ik daarom begonnen met Rood met Zwarte Stippen en zijn de larven van de lieveheersbeestjes en andere natuurlijke vijanden (zoals  de  roofmijt en de larven van de cryptokever) bij ons in de webshop te koop. Het bestellen is heel simpel, de natuurlijke vijanden worden gewoon per briefpost verzonden'.

Wat is het hoogtepunt/leukste wat je hebt meegemaakt sinds de start van jouw webshop?
'Rood met Zwarte Stippen is voor mij een aaneenschakeling van hoogtepunten.  De velen complimenten van klanten over het initiatief vind ik heerlijk om te ervaren. Er zijn zo ontzettend veel mensen die iets positiefs willen bijdragen aan de wereld en dat op een klein onderdeel ervan vorm kunnen geven, vind ik echt een hoogtepunt'.

Ben je tegen uitdagingen aangelopen bij de start van jouw webshop, of zijn er uitdagingen waar je nu tegenaan loopt?
'Wat ik opvallend vind is dat er zoveel mensen zijn die er vanuit gaan dat producten door de mens ontwikkeld beter werken dan wat de natuur al bedacht heeft. Dat doorbreken vind ik absoluut een uitdaging'.

Wat is het best verkochte artikel in jouw webshop?
'De larven van het lieveheersbeestje'.

Wat is jouw favoriete artikel uit jouw webshop en waarom?
'Ik ben dol op (bijna) alles wat ik verkoop. Mijn producten maken mensen nieuwsgierig naar de natuur en creëren een bewustzijn naar het belang om voor onze natuur te gaan zorgen'.

Controleer jij of jouw producten echt eerlijk, biologisch en duurzaam zijn en zo ja, hoe?
'Ja, ik heb intensief contact met de kweker. Ook bied ik steeds meer lokaal geproduceerde insecten-, vogel- en zoogdierenhuisjes aan in de webshop'.

Heb je een tip voor ondernemers die een 'groene en eerlijke' webshop willen beginnen?
'Volg je hart, geloof wat je voelt en laat je daar niet van af leiden. Maar zorg wel dat je een helder doel voor ogen hebt'.

Meer informatie over de webshop van Claudia vind je op:
http://www.oneworld.nl/shops/webshop/rood-met-zwarte-stippen

Dit artikel is onderdeel van OneWorld Shops, een platform voor webshops die zich inzetten voor een eerlijke en duurzame wereld. Wil je ook met jouw shop in onze online etalage? Kijk dan hier voor meer informatie.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons