Achtergrond

Lachen om Afrika bij de Wereldomroep

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

De serie geeft alle ruimte aan jonge Afrikanen die weten hoe ze grappen en

grollen aan de man moeten brengen. Maatschappijkritisch en het liefst een ‘BA’er’ (bekende Afrikaan) op de korrel nemend, tonen de talenten wekelijks hun kunnen in een nieuwe clip. Het gaat dan om zowel Engels- als Franstalige komedianten voor de beide Afrika-websites van de Wereldomroep. Na drie maanden is het de beurt aan twee andere Afrikaanse grappenmakers.
 

Positieve geluiden

De RNW is om twee redenen in haar nopjes met de nieuwe reeks. De humor is een zeer welkome en luchtige aanvulling op het dagelijks aanbod van nieuws- en achtergrondverhalen uit het Afrikaanse continent.

Stand-up comedy

De term stand-up comedy wordt gebruikt als een artiest een humoristische dialoog opzet met het publiek. De act is voorbereid, maar het lijkt alsof de artiest het ter plekke bedenkt en voor het eerst vertelt. Een typische act bestaat uit anekdotes, verhalende grappen, one-liners en korte beschrijvende verhalen. 

Niet alleen maar kommer en kwel dus, maar ook ruimte voor positieve geluiden en een zuidelijke glimlach. Zeker als het maatschappelijk relevant is en helemaal als het ook nog over een bekende Afrikaan gaat. Daarnaast biedt de omroep een podium – en daarmee een dikke kans – aan de Afrikaanse humoristen om zich voor een groot en breed publiek te profileren. Afrikanen die denken dat ze grappig zijn, kunnen zich via de mail rechtstreeks opgeven bij de omroep.

De aftrap is inmiddels verricht door de Congolese Kody en Willis Wayne uit Kenia (filmpje)

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons