Laat weten dat je voor fair trade bent

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Handel voor mensen
Het thema van de Wereld Fair Trade dag van dit jaar is ‘Handel voor mensen – Fair Trade jouw wereld.’ Dit thema is gekozen om de centrale rol van mensen en milieu binnen handel en consumptie te benadrukken. Met ‘handel voor mensen’ wordt letterlijk handel voor duurzame ontwikkeling van lokale gemeenschappen bedoeld.

Petitie
De World Fair Trade Organization is in het kader van de dag een petitie gestart, waarmee je kan laten weten dat je voor Fair Trade bent. De petitie is al door honderden mensen en organisaties uit verschillende landen getekend. 

Ontbijtje winnen
Verschillende Wereldwinkels en Fair Trade gemeenten organiseren op 14 mei een eerlijk ontbijtje. Je kunt ook kans maken op een gratis ontbijtpakket bij lokale Wereldwinkels of de Waar winkel. Als je voor vijf euro aan boodschappen doet bij één van de winkels, kan je een actiekaartje invullen. Vul daarop in met wie jij het liefst een fair trade ontbijtje zou willen delen en maak kans op een ontbijtpakket ter waarde van twintig euro of de hoofdprijs ter waarde van 275 euro. Hierin zitten naast ontbijtspullen ook een fair trade bedovertrek, servies en champagne.

Foto hierboven: Fair Trade producten, door Timo Jazz (cc)

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons