L1mburg Helpt: portretten van gedreven vrijwilligers

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Zondag 9 september is de première van een nieuwe zesdelige serie L1mburg Helpt. Filmmaker Marijn Poels portretteert hierin opnieuw het ontwikkelingswerk van gedreven Limburgers in de derde wereld. Limburg kent honderden organisaties, stichtingen en individuen die zich op één of andere manier sterk maken voor lokale initiatieven in derde wereld-landen. Wat bezielt deze groep mensen…

Zondag 9 september is de première van een nieuwe zesdelige serie L1mburg Helpt. Filmmaker Marijn Poels portretteert hierin opnieuw het ontwikkelingswerk van gedreven Limburgers in de derde wereld.

Limburg kent honderden organisaties, stichtingen en individuen die zich op één of andere manier sterk maken voor lokale initiatieven in derde wereld-landen. Wat bezielt deze groep mensen om zich jaar in jaar uit in hun eigen dorp of stad in te zetten voor mensen die het minder getroffen hebben? En waarom reizen deze vrijwilligers geregeld zonder luxe of rust naar hun verre projecten? Om dat te onderzoeken ging filmmaker Martijn Poels mee op pad met hen. Hij bezocht midden in de nacht straatkinderen in Peru, was te gast bij een boksschool midden in de grootste sloppenwijk van Kenia en reisde met een Armeense vluchteling terug naar zijn geboorteland. Het resultaat is de tweede reeks van L1mburg Helpt die de passie, het avontuur en de gedrevenheid van de vrijwilligers toont.

Poels reisde ditmaal vanuit Guatemala via Peru, Ethiopië, Kenia, Indonesië naar het Oost-Europese Armenië in opdracht van L1 TV, met financiële steun van Stichting Omroep Limburg en in samenwerking met COS Limburg. Het leverde een indrukwekkende reeks portretten op in een film van in totaal 144 minuten. In 2009 maakte Poels al eerder een serie L1mburg Helpt met verhalen uit Brazilië, India, Oeganda, Congo, Roemenië en Peru.  Deze zijn via zijn website te zien.

De première van L1mburg Helpt is op zondag 9 september in de bioscoop van filmarena Foroxity Sittard. Kaarten voor de première zijn voor vijf euro inclusief koffie en vlaai te bestellen via telefoonnummer 0900 222 8888 of via de website www.foroxity.nl. Klik hier voor de trailer. Vanaf half september wordt de serie wekelijks uitgezonden op L1.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons