Kom naar Moedernacht

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Op 10 mei 2008 organiseren aan de vooravond van Moederdag een aantal organisaties* de Moedernacht 2008. moedernacht2008Een avond over veilig moederschap met cultuur, indrukwekkende verhalen van sprekers uit Tanzania en Kenia, een debat met Minister Koenders en optredens van bekende artiesten waaronder Sanne Wallis de Vries en Leoni Jansen met band. De presentatie is in handen van Dieuwertje Blok. 
 

Rol verloskundigen

Dit jaar staat de rol en het imago van de verloskundige centraal. De verloskundige speelt immers een belangrijke rol tijdens de zwangerschap, de bevalling en vlak daarna. Vaak zijn vroedvrouwen echter onvoldoende opgeleid om complicaties te herkennen. Daarnaast is er tekort aan medische instrumenten en medicijnen en zijn klinieken onvoldoende uitgerust om adequate hulp te verlenen.

 

moedersterfte s.o.s.Politieke boodschap

Een politieke boodschap zal worden overgedragen aan Minister Koenders onder het motto: "We weten wat werkt. Het gaat nu om lef, politiek leiderschap en voldoende geld, nationaal en internationaal!"

 

Toon je betrokkenheid en kom zaterdag 10 mei a.s. naar de Moedernacht!

 

Locatie:  Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

Tijd:  20.00 – 23.30 uur (deuren open om 19.30 uur, toegang gratis)

  

* MYBODY, Cordaid Memisa, AMREF Flying Doctors, Koninklijk Instituut voor de Tropen, TNO, KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundingen), ICM(International Confederation of Midwives) en NCDO. Deze organisaties maken deel uit van het maatschappelijk initiatief tegen moedersterfte, onderdeel van het Akkoord van Schokland.

Moedernacht

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons