Kinderopvang Haarlem jumpt 12.000 euro bij elkaar voor Todos

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De massale jump in de Olympiahal in Haarlem was de afsluiting van een Braziliaanse sport- en spelmiddag waaraan kinderen van alle 18 locaties van de Kinderopvang Haarlem deelnamen. Ze konden kiezen uit allerlei (groeps)spelletjes die hun leeftijdgenoten in sloppenwijken ook vaak spelen.

 

Directeur van Kinderopvang Haarlem, Peggy Massop, is blij met de grote opbrengst: "Met bijna 400 kinderen hebben we  5215 euro bij elkaar gejumpt  voor de kinderen in de sloppenwijken in Brazilië, wat geweldig!" Omdat Stichting Wilde Ganzen en NCDO de opbrengst ook nog vermenigvuldigen met 2,4, komt het eindbedrag op ruim 12.000 euro uit.

 

De totale opbrengst is bestemd voor sport- en spelprojecten voor kinderen in sloppenwijken van Fortaleza (Brazilië), die de Nederlandse stichting Todos ondersteunt. Via sport en spel bouwen kinderen spelenderwijs aan hun eigen ontwikkeling en aan een betere toekomst.

 

De sportlessen zijn onderdeel van een breder programma voor persoonlijke ontwikkeling van jongeren en hun familie. Todos werkt hierbij samen met haar partnerorganisatie ARCA. Samen hebben zij ook een surfschool opgezet, waar jongeren worden opgeleid tot surfinstructeur.

 

Todos en de kracht van sport

Stichting Todos maakt via sport en spel Nederlandse jongeren bewust van het leven van hun leeftijdgenoten in sloppenwijken. Met een speels educatief programma stimuleert Todos jongeren zelf iets te doen aan het grote verschil tussen arme en rijke landen: door eerlijke producten te kopen, spullen te recyclen of door geld in te zamelen voor een Todos-project.

 

In de sloppenwijken van de Braziliaanse badplaats Fortaleza ondersteunt Todos sportontwikkelingswerk voor jongeren: door sport en spel bouwen ze spelenderwijs aan hun eigen ontwikkeling en aan een betere toekomst. De sportlessen zijn onderdeel van een breder programma voor persoonlijke ontwikkeling van jongeren en hun familie. Todos werkt hierbij samen met haar partnerorganisatie ARCA. Samen hebben zij ook een surfschool opgezet, waar jongeren worden opgeleid tot surfinstructeur.

www.todos.nl

www.todos.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons